Glavni sadržaj | Tražilica

Oktal Pharma

Opširnije o proizvodu

Doppelherz® system Ulje lososa 1000 mg+folna kiselina+B6+B12 vitamini

Doppelherz® system Ulje lososa 1000 mg+folna kiselina+B6+B12 vitamini

Dodatak prehrani za pomoć pri regulaciji masnoća u krvi

JEDNA KAPSULA SADRŽAVA

1000†mg ulja lososa, 10 mg vitamina E, 300 µg folne kiseline,†3.0 mg vitamina B6 i†3.0 µg vitamina B12.

OMEGA-3 MASNE KISELINE ZA ORGANIZAM SU ŽIVOTNO VAŽNE

Omega-3 masne kiseline pripadaju grupi esencijalnih masnih kiselina, što znači da ih tijelo ne može samo proizvesti, nego se moraju unositi hranom. Manjak masnih kiselina u tijelu može dovesti do različitih poremećaja, kao što su bolesti srca i krvnih žila, suha koža, dermatitis, slabljenje obrambenog sustava, problemi s probavnim sustavom i dr.

Prirodni izvor omega-3 masnih kiselina je riba. Zbog velika značenja omega-3 masnih kiselina u očuvanju zdravlja preporučuju se najmanje dva riblja obroka tjedno. No, neki ljudi ne vole ili ne podnose ribu, a često je potrebno i znatno više vremena za pripremu takvih jela ili namirnice nisu dostupne.

Značenje i vrijednost omega-3 masnih kiselina prvotno su zapaženi promatranjem stanovništva na Grenlandu. Iako prehrana Eskima i ostalog lokalnog stanovništva nije optimalna (jednolična je i sadrži puno masnoća), njihov krvotok do duboke starosti ostaje zdrav i sposoban za podnošenje napora. Razlog tome je što se velik dio njihove prehrane sastoji od riba iz hladnih voda, osobito bogatih omega-3 masnim kiselinama, koje povoljno utječu na zdravlje srca i krvnih žila.

Doppelherz® system Ulje lososa 1000 mg+folna kiselina+vitamini B6+B12 kapsule sadrže visokovrijedna ulja lososa sa životno važnim omega-3 masnim kiselinama.

Folna kiselina i vitamini B12 i B6 - Osim omega-3 masnih kiselina, ovaj proizvod sadrži i folnu kiselinu, kombiniranu s vitaminima B12 i B6, jer ta tri vitamina zajednički djeluju na sprječavanje pojave arterioskleroze, bolesti otvrdnuća i sužavanja krvnih žila. Poznato je da tu bolest može uzrokovati povišena razina kolesterola, no isti učinak ima i povišena razina jednog drugog spoja, aminokiseline homocisteina. Normalna razina homocisteina u tijelu važan je činitelj održavanja zdravlja krvnih žila. Povišenje njegove razine dovodi do bolesti krvožilnog sustava zbog stvaranja naslaga na unutarnjim stjenkama krvnih žila, što uzrokuje njihovo sužavanje i otvrdnuće. Homocistein se u organizmu normalno stvara i razgrađuje, a za njegovu razgradnju važni su vitamini B12, B6 i folna kiselina. U slučaju njihova nedostatka, povećava se razina homocisteina u tijelu i raste rizik od pojave arterioskleroze.

DOZIRANJE I NAČIN PRIMJENE

Dnevno progutati dvije cijele kapsule s malo tekućine.

NAPOMENA ZA DIJABETIČARE

1 tableta odgovara 11 kcal / 46.1 kJ

PAKIRANJE

60 kapsula.

^ na vrh stanice | Glavni sadržaj | Tražilica