Glavni sadržaj | Tražilica

Oktal Pharma

Opširnije o proizvodu

Kalcij 750 + D3 + biotin + folna kiselina

Kalcij 750 + D3 + biotin + folna kiselina

Dodatak prehrani za jačanje kostiju, kože i kose.

Optimalna opskrba vitaminima i mineralima je važan preduvjet za dobro stanje i učinkovito funkcioniranje vašeg organizma.

750 MG KALCIJA - VISOKA DOZA ZA SNAŽNE KOSTI

Kalcij je glavni sastojak našeg kostura i osigurava čvrstoću kostiju i zubi. On je također potreban za normalno funkcioniranje mišića, zgrušavanje krvi i prijenos živčanih impulsa. Kako se kalcij neprestano izlučuje iz organizma, potrebno ga je unositi u dovoljnim količinama putem hrane. Ljudi u čijoj je svakodnevnoj prehrani unos kalcija nizak moraju biti oprezni, obzirom da nedovoljan unos kalcija rezultira trošenjem kalcija iz kostiju. Jedna Doppelherz tableta sadrži kalcija koliko i otprilike 650 ml mlijeka.

Vitamin D3 pomaže pri apsorpciji kalcija i pomaže njegovoj ugradnji u kost.

Biotin je važan za metabolizam kože te pomaže zdravlju kože, kose i noktiju.

Folna kiselina je esencijalni vitamin neophodan za stvaranje i diobu stanica i za stanični metabolizam. Dobra opskrba folnom kiselinom ima pozitivan učinak na razinu homocisteina te je stoga važna za zdravlje krvnih žila.

SASTAV (U JEDNOJ TABLETI)

áá%RDA*
kalcij750 mg94
biotin150 g100
folna kiselina400 g200
vitamin D35 g100

*RDA = preporučena dnevna doza

Ostali sastojci: tvar za učvršćivanje: arapska guma; punila: natrij karboksimetil-celuloza, hidroksipropilmetil-celuloza; tvar za razdvajanje: magnezijeve soli iz jestivih masnih kiselina; maslinovo ulje, tvar za učvršćivanje: silicijev dioksid; talk, polisorbat 80, želatina, saharoza, škrob, sojino ulje, bojilo: titan dioksid.

NAČIN PRIMJENE

Dnevno, za vrijeme obroka, popiti jednu cijelu tabletu s dovoljno tekućine. Tableta se prema potrebi može prepoloviti.

POSEBNE NAPOMENE

  • Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti.
  • Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.
  • Čuvati izvan dohvata male djece.
  • Čuvati na temperaturi do 25░ C.

UPOZORENJE

Korištenje proizvoda ne preporuča se kod dojilja.

MOGUĆI ALERGENI

Sadrži soju.

Napomena za dijabetičare: 1 tableta sadrži 0,001 BJ (krušnih ájedinica) 0,2 kcal / 0,6 kj.

U slučaju neuravnotežene prehrane, u kojoj manjka kalcija ili je potrebno više nutrijenata (npr. u sljedećim situacijama: stresno okruženje, trudnoća ili dojenje, povećana tjelesna aktivnost ili neuravnoteženi životni stil), preporuča se nadopunjavanje prehrane s Doppelherz® system Kalcij +D3 + biotin + folna kiselina.

Samo jedna tableta Doppelherz® system Kalcij + D3 + biotin + folna kiselina dnevno je dovoljna, pored uravnotežene prehrane, za opskrbu neophodnim prehrambenim tvarima i održavanje zdravlja i snage našeg tijela.

^ na vrh stanice | Glavni sadržaj | Tražilica