Glavni sadržaj | Tražilica

Oktal Pharma

Opširnije o zastupstvu Sigmapharm Arzneimittel

Sigmapharm Arzneimittel

Tvrtku SIGMAPHARM osnovali su 1950. godine prof. dr. Herbert J. Pichler, liječnik Klinike za ORL Kliničke bolnice u Beču i dr. Herbert Punzengruber, kemičar. 60-tih godina prošloga stoljeća, u vrijeme začetaka astronautike, prof. dr. Pichler je u Austriji postao poznat po nadimku “Moonpichler” na temelju uloge komentatora uzbudljivog TV prijenosa prvog slijetanja na Mjesec (u to vrijeme radio je na poslovima TV emitiranja u Innsbrucku). Povezanost astronautike, zračne medicine i svemirskog istraživanja pridonijela je razvoju mnogih projekata i novih oblika lijekova, a od samog početka naglasak je bio na otorinolaringologiji.

Razvoj SIGMAPHARMA se od početka zasnivao na snažnoj ekspanziji, čemu su pridonijeli novi, uspješni proizvodi i prodor na druga tržišta, što se očekuje i u budućnosti.

Poseban talent prof. dr. Pichlera u vođenju poslova prerastao je u poslovnu filozofiju tvrtke po čemu je i danas poznata. Iako umirovljen, i dalje pomaže tvrtci u svojstvu stručnog nadzora u suradnji s direktorom dipl. ing. Franz Hattinger, nastojeći pomoći mlađim voditeljima pojedinih odjela.

Osim dobrih proizvoda, i pozitivni međuljudski odnosi tvore temelje za daljnji razvoj unutar i izvan tvrtke. Sa 40 zaposlenih, Sigmapharm se ubraja u srednje veliku tvrtku, visoko specijaliziranu za proizvodnju kapi za oči i nos. Suradnja s drugim srednje velikim tvrtkama dopušta visoki stupanj prilagodbe na promjenjive zahtjeve tržišta. Nova tržišta i nove mogućnosti otvorili su se ne samo davanjem licenci inozemnim tvrtkama, nego i proizvodnjom po licencama multinacionalnih kompanija, odnosno koncerna ("Bene", "Desitin", "Ferring" i "Fisons").

Razvijajući dobre međuljudske odnose sa liječnicima, problemi se brzo i vrlo specifično rješavaju. Visoki stupanj sposobnosti rješavanja problema, zajedno s osjećajem za kvalitetu, osiguravaju lijekovima tvrtke Sigmapharm ispunjenje bolesnikovih potreba uz visoke medicinske standarde. Od samoga početka tvrtka se koristila saznanjima s područja aerodinamike i zračne medicine i zato je bila u mogućnosti osmisliti nove lijekove poznate na ostalim tržištima daleko od domaćeg te se može reći da su ti proizvodi temelj povjerenja koje Sigmapharm uživa desetljećima. Uspjehu su pridonijeli i rezultati samostalnog istraživanja i proizvodnja prema pravilima dobre farmaceutske proizvodne prakse (GMP).

Zadnjih godina osmišljen je jednostavniji i moderniji dizajn opreme proizvoda, a testirani sastojci prilagođeni su rezultatima skorašnjih znanstvenih istraživanja. Proizvodi pokrivaju široko područje: osim dobro poznatih kapi za oči i nos (vazokonstriktori, antibakterijski preparati, preparati za regeneraciju sluznice nosa...), tu su i analgetici, mast protiv hemoroida, proizvodi sa zaštitnim djelovanjem na zvukovod, tablete protiv vrtoglavice, pastile za grlo, umjetna slina pa sve do biljnih kapi i visokokvalitetnih ulja za tijelo i masažu. Ultrastop je proizveden prije 30 godina kao posebno sredstvo za odmagljivanje staklenih površina (Ultrastop 15 ml), medicinskih optičkih instrumenata (Ultrastop 25 ml) i endoskopa u kirurgiji (Ultrastop "pro-med" 30 ml - punjen u sterilnim uvjetima). Oprema od 25 i 30 ml izvozi se na pet kontinenata i u uporabi je u bolnicama širom svijeta, prilagođavajući se strogim medicinskim zahtjevima.

http://www.sigmapharm.at
^ na vrh stanice | Glavni sadržaj | Tražilica