Glavni sadržaj | Tražilica

Oktal Pharma

Opširnije o zastupstvu Steigerwald

Steigerwald

Tvrtka Steigerwald se, od samog začetka prije 50 godina, bavi razvojem, proizvodnjom i marketingom biljnih lijekova.

Sve aktivnosti su usmjerene zadovoljavanju potreba pacijenata lijekovima, koji su prije svega učinkoviti, jednostavni za primjenu i iznad svega dobro podnošljivi. Da bi se ispunili svi ovi zahtjevi, visokoobrazovani zaposlenici su u stalnom kontaktu sa znanstvenicima koji rade na sveučilištima i klinikama kako bi se iskoristila najnovija znanstvena saznanja i istraživanja.

Povijesni razvoj

Tvrtku je osnovao 1951. godine Karl Megerle u Kitzingenu u Steigerwaldu kao tvrtku specijalziranu za homeopatske lijekove, čiji je moto od samog početka "Priroda je naš temelj“. Godine 1956. Steigerwald se seli u nove prostore u Darmstadt, koji je i do danas ostao sjedište tvrtke.

U svojim počecima tvrtka je imala preko 80 pripravaka, koji su se dalje razvijali i poboljšavali.
Iberogast®, biljni lijek za liječenje funkcionalne dispepsije i sindroma nadraženog crijeva predstavljen je tržištu 1960. godine. Danas je to najuspješniji, dobro proučen i znanstveno potvrđen biljni lijek.

Tvrtka je godinama veliku važnost pridavala i ljekovitosti biljke Gospina trava, da bi se 1960. pojavili i rezultati prvih istraživanja. Sve to rezultiralo je pojavom Psychotonina®, prvog preparata na bazi Gospine trave za liječenje depresije. U tom smislu, novo poglavlje počinje 1998. godine s Laifom® 600, prvim proizvodom na bazi Gospine trave s pojedinačnim doziranjem. Daljnji razvoj rezultirao je proizvodnjom Laife® 900 2002. godine, s novim standardom u liječenju i 900 mg ekstrakta aktivne tvari u jednoj tableti.

Potencijal za budućnost predstavlja biljni lijek Phytodolor® za liječenje reumatskih tegoba, čija je učinkovitost i podnošljivost potvrđena kliničkim ispitivanjima.

 

http://www.steigerwald.de
^ na vrh stanice | Glavni sadržaj | Tražilica