Glavni sadržaj | Tražilica

Oktal Pharma

Opširnije o zastupstvu Sopharma

Sopharma

Sopharma je jedna od vodećih bugarskih farmaceutskih kompanija, poznata po proizvodnji visokokvalitetnih lijekova.

U proljeće 1933. u predgrađu Sofije izgrađen je prvi farmaceutski laboratorij što je označilo početak razvoja bugarske farmaceutske industrije. Tako je nastala Sopharma, jedna od najuspješnijih bugarskih tvrtki svih vremena.

Bez obzira na vlasničku strukturu, već 70 godina Sopharma predstavlja ostvarenje ljudske težnje za zdravljem i humanošću. Ovo ime simbolizira trud mnogih ljudi koji već desetljećima brižno i odgovorno stvaraju lijekove koji ublažavaju patnje drugih ljudi. Povjerenje milijuna Bugara je neprocjenjiva nagrada za njihov predani rad.

Mali proizvodni laboratorij u sklopu Bugarskog farmaceutskog udruženja 1942. prerasta u Galenus Factory, prvo moderno farmaceutsko poduzeće na Balkanskom poluotoku. Nakon nacionalizacije 1953., Galenus Factory mijenja ime u Chemical – Pharmaceutical Plant. Uspješnom privatizacijom u rujnu 2000. Sopharma postaje privatna farmaceutska kompanija usmjerena uspostavljanju svjetskih standarda kvalitete i učinkovitosti.

Visoko sofisticirani proces razvoja i proizvodnje farmaceutskih proizvoda u skladu je s licencom GMP-a. Glavni proizvodni kapaciteti su modernizirani, a otvorena su i nova proizvodna postrojenja. Proizvodnja visoko kvalitetnih farmaceutskih pripravaka (proizvoda), u skladu kako s europskim standardima tako i s bugarskom zakonskom regulativom, je prioritet poslovne politike Sopharme.

Sopharma je danas jedan od najvećih farmaceutskih proizvođača, čije je ime garancija za kvalitetu i pouzdanost. Bogatu lepezu Sopharminih proizvoda iz svih farmaceutskih područja sačinjava 110 lijekova prepoznatih i priznatih na domaćem i stranom tržištu.

http://www.bpg.bg/sopharma
^ na vrh stanice | Glavni sadržaj | Tražilica