Glavni sadržaj | Tražilica

Oktal Pharma

Opširnije o zastupstvu Abbott MediSense

Abbott MediSense

Tvrtka MEDISENSE dio je tvrtke ABBOTT LABORATORIES sa sjedištem u Chicagu, Illinois, SAD. ABBOTT LABORATORIES je osnovao 1888. godine čikaški liječnik dr. Wallace Calvin Abbott. Danas je ABBOTT inovativna multinacionalna farmaceutska kompanija sa preko 70.000 zaposlenih u 130 zemalja, od toga 5.400 vrhunskih znanstvenika u 67 laboratorija.

Od 2001. godine u sa-stavu ABBOTT LABORATORIES su i farmaceutska tvrka Knoll/BASF Pharma i tvrtka Vysis Inc., od 2002. godine Biocompatibles International plc., od 2003. godine Spinal Concepts Inc., Zone Perfect Nutritional Company i Integrated Vascular Systems Inc., a od 2004. Therasense Inc. sa sjedištem u Alamedi u Kaliforniji.

ABBOTT LABORATORIES ima centralno predstavništvo svoje dijagnostičke divizije za Jugoistočnu Europu u Zagrebu. Ured zapošljava 11 fakultetski obrazovanih mladih ljudi različitih profila (doktore medicine, diplomirane inžinjere medicinske biokemije, molekularne biologije i elektrotehnike, diplomirane ekonomiste).

MEDISENSE, inače dio dijagnostičke divizije, 2003. godine postaje samostalna divizija, a uključenjem Therasense Inc., inovativne tvrtke s područja samokontrole glukoze u krvi, u sustav Abbott Laboratories divizija dobiva ime Abbott Diabetes Care (ADC). ADC postaje treći najveći svjetski proizvođač na području određivanja i samokontrole glukoze u krvi. Sjedište ADC-a za Europu je u njemačkome Wiesbadenu.

MEDISENSE je osnovan 1981. godine pod imenom Genetics International. Iste je godine na sveučilištu Oxford otkrivena biosenzor tehnologija. 1986. godine tvrtka lansira prvi biosenzorski aparat za određivanje glukoze u krvi i tako postaje pionir na tom polju dijagnostike. 1988. godine mijenja ime u MEDISENSE kako bi bila prepoznatljivija u svom polju djelovanja (dijabetes - određivanje i samokontrola glukoze u krvi).

Sjedište tvrtke je u gradiću Bedford, Massachussets, SAD, gdje su smješteni istraživački laboratoriji i proizvodnja biosenzor aparata. U Velikoj Britaniji, u mjestima Abingdon i Witney središte je istraživanja i proizvodnje test traka za mjerenje glukoze i ketona u krvi.

MEDISENSE proizvodi kroz povijest:

1986.ExacTech PenPrvi biosenzorski aparat za određivanje glukoze u krvi s prvom generacijom test traka (G1)
1989.ExacTech CardAparat veličine i oblika kreditne kartice
1990.MediSenseDruga generacija aparata s novom generacijom test traka (G2 Sensor Electrodes), postoji i u obliku olovke (MediSense Pen)
1991.Sattelite GPrvi biosenzorski aparat za određivanje glukoze u krvi za bolničku uporabu
1993.SensorLinkAparat za bolničku uporabu
1995.Precision QIDAparat za kućnu uporabu, promijenjenog dizajna, dostupan u 5 različitih boja
Precision Link Software koji omogućuje prijenos i obradu u PC 125 zadnjih mjerenja iz MediSense Card, Pen i Precision QID aparata
1996.Abbott Laboratories kupuje tvrtku MediSense i uključuje je u svoju dijagnostičku diviziju (ADD)
1997.Precision GAparat za bolničku uporabu
1998.G2b electrodesNova generacija test traka (G2b Precision Plus Electrodes) sa dosada najširim rasponom hematokrita (20-70%) i FDA dozvolom za neonatalnu uporabu
1999.Precision PCx Point of careAparat za određivanje glukoze u krvi
2000.OptiumPrvi biosenzorski aparat za kućnu i bolničku uporabu koji omogućuje određivanje glukoze i ketona u krvi
2000.Prec. Link Direct SoftwareOmogućuje prijenos i obradu u PC 450 zadnjih mjerenja iz MediSense Optium aparata i 125 zadnjih mjerenja iz MediSense Card, Pen i Precision QID aparata

http://www.abbott.com
^ na vrh stanice | Glavni sadržaj | Tražilica