Advancis Super food predstavljen onkolozima BiH

Istaknut značaj malnutricije u onkologiji kroz primjenu proizvoda koji pružaju nutritivnu podršku

U organizaciji Udruženja onkologa Bosne i Hercegovine, u Sarajevu je održan simpozij pod nazivom ‘Suportivna njega onkoloških pacijenata'.

Simpozij je okupio veliki broj ljekara specijalista i specijalizanata onkologije, kao i ljekara drugih specijalnosti koji su imali priliku prisustvovati velikom broju stručnih predavanja vezanih za podršku u njezi onkoloških pacijenata.

Pored tematike tretmana maligne boli i neželjenih efekata onkološke terapije, veliki značaj posvećen je i razumijevanju malnutricije u onkologiji, kao i proizvodima koji pružaju nutritivnu podršku.

Satelitski simpozij na temu ‘Važnost nutricione podrške u onkološkom liječenju’ ispred Oktal Pharme Sarajevo moderirao je prof. dr. Semir Bešlija, a predavanje održao dr. Mujo Kadrić. Prisutni ljekari imali su priliku čuti više informacija o novom nutritivnom suplementu na tržištu Bosne i Hercegovine, Advancis Super food.

Uz jedinstvenu formulaciju i sastav, koji pored brojnih žitarica, leguma i probiotika inulina, ima i visok sadržaj vitamina C, vitamina B kompleksa i fosfora, Advancis Super food prilagođen je za primjenu kod djece od treće godine starosti, odraslima i starijima.