ELANCYL KREMA ZA SPRJEČAVANJE STRIJA

150 ml, 500 ml

Pomaže spriječiti i smanjiti nove strije. S uljem šafranike i vitaminom E. Formula prilagođena i primjeni u trudnoći.

Elancyl krema za sprječavanje strija povećava elastičnost kože i čini kožu otpornijom na rastezanje.
Jedinstvena kombinacija djelatnih sastojaka ima zaštitno i hranjivo djelovanje: vitamin E i provitamin B5 stimuliraju sintezu kolagena i elastina te štite integritet potpornog tkiva, a hranjive tvari prirodnog podrijetla i ulje šafranike hrane kožu i čine je elastičnom i otpornijom na rastezanje.

Glatka tekstura ove kreme se odmah upija, ne masti kožu, blagog je mirisa i ne sadrži paraben.

Uporaba je preporučljiva tijekom adolescencije, trudnoće (od 4. mjeseca na dalje) i u slučajevima većih promjena tjelesne težine.
Ispitano pod dermatološkom kontrolom.

Nanesite jednom ili dva puta dnevno na trbuh, stražnjicu, bedra, bokove i dojke.
Izbjegavajte područje dojki ako dojite.
Elancyl proizvodi su dermatološki ispitani kako bi jamčili visoku podnošljivost.

Nemojte koristiti na području dojki ako dojite. 

WATER (AQUA), CARTHAMUS TINCTORIUS (SAFFLOWER) SEED OIL (CARTHAMUS TINCTORIUS SEED OIL), CYCLOPENTASILOXANE, PEG-20 STEARATE
SORBITAN STEARATE, CYCLOHEXASILOXANE, PANTHENOL, PROPYLENE GLYCOL
PRUNUS AMYGDALUS DULCIS (SWEET ALMOND) OIL (PRUNUS AMYGDALUS DULCIS OIL), CARBOMER, CETYL ALCOHOL, DISODIUM EDTA, FRAGRANCE (PARFUM), HYDROXYPROLINE, METHYLSILANOL MANNURONATE, PHENOXYETHANOL, SODIUM, DNA, SORBIC ACID, TOCOPHERYL ACETATE, TRIETHANOLAMINE

Ne masti kožu, blagog je mirisa i ne sadrži paraben.
Preporučuje se od 4.mjeseca  trudnoće na dalje.


Hormonalne promjene tijekom adolescencije, kao i tijekom trudnoće, udružene s prebrzim rastezanjem kože, smanjuju stvaranje kolagena, spoja koji na neki način djeluje kao potporanj kože. Struktura kože slabi i nakon što dostigne najveću mogućnost rastezanja, podliježe upalnoj reakciji i ''puca''. Na tim mjestima javljaju se crvenkaste linije, koje nakon faze zacjeljivanja ostavljaju na koži bijele pruge. Kod više od polovice trudnica pojavit će se strije, a one mlađe od 30 godina i one sa suhom kožom još su pogođenije.
Trudnoća je vrlo stresan događaj za kožu, osobito u području trbuha, bedara i dojki. Mehaničko rastezanje kože te prvenstveno povećana hormonalna aktivnost mogu uzrokovati pojavu strija (striae gravidarum ). Strije su izdužene, nekoliko milimetara široke, različito dugačke ružičaste do bijele brazde na koži, nastale zbog stanjenja površinskog sloja kože (epidermisa) i promjena u strukturi vlakana elastina i kolagena u dubljim slojevima kože. Iako se sklonost nasljeđuje, mogućnost nastanka strija povećava i prekomjerno dobivanje na težini tijekom trudnoće. Najčešće nastaju u drugom tromjesečju trudnoće.

VEZANI SADRŽAJI

LIJEPA U TRUDNOĆI

Trudnoća je stresan događaj za kožu, osobito u području trbuha, bedara i dojki. Mehaničko rastezanje kože i povećana hormonalna aktivnost mogu uzrokovati pojavu strija.

Saznajte više

VODIČ ZA LJEPOTU TIJEKOM TRUDNOĆE I NAKON NJE

Budite fit i puni energije. Ne odlažite tenisice na stranu. Trudnoća ne znači da se trebate odreći vježbanja. Upravo suprotno, tijekom uredne trudnoće tjelesna aktivnost svakako se preporučuje.

Saznajte više

ŠAFRANIKA - ZVIJEZDA MNOGIH INDUSTRIJA

Za razliku od vazelina i parafina, ulje šafranike doista hrani kožu, mijenja njezin metabolizam i daje ljepši izgled.

Saznajte više