CELERIT® PLUS KREMA ZA IZBJELJIVANJE + UV ZAŠTITNI FAKTOR

25 ml

Krema za izbjeljivanje hiperpigmentiranih područja i njegu kože, sa zaštitinim UV faktorom

Celerit Plus krema za izbjeljivanje + UV zaštitni faktor kozmetički je proizvod za izbjeljivanje i njegu kože. Za vanjsku primjenu kod pojave hiperpigmentiranih područja kože. Celerit Plus krema za izbjeljivanje + UV zaštitni faktor sadrži ekstrakt potočarke i vitamine C i E, te rješava problem hiperpigentacije na nekoliko nivoa. Učinak izbjeljivanja, posredovan sastojcima listova potočarke, dodatno pospješuje vitamin C. Vitamin E djeluje kao zaštita od oksidacije i nastanka novih pjega, štiti kožu od djelovanja slobodnih radikala i djeluje protiv starenja.
S obzirom na to da sunčeve zrake mogu oslabiti ili poništiti učinak aktivnih tvari kreme na izloženim dijelovima kože, Celerit Plus krema sadrži i zaštitni faktor 10.

CELERIT PLUS kremu nanijeti na očišćenu kožu, na hiperpigmentirana područja kože (staračke ili sunčane pjege),  ujutro i navečer i nježno umasirati prstima. Nakon izlaganja suncu nanesite kremu češće na kožu.  Može se koristiti i kao podloga za nanošenje šminke.

Aqua, Cetearyl Alcohol, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Isopropyl Myristate , Tocopheryl Acetate, 4-Methylbenzylidene Camphor, Cocoglycerides,  Propylene Glycol, Ascorbyl Palmitate, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Ceteareth-12, Ceteareth-20, Nasturtium Officinale extract, Glucose, Parfum, CI 75810, Potassium Sorbate, Benzyl Alcohol, Phenoxyethanol, Linalool, Benzyl Benzoate, Butylphenyl Methylpropional, Hexyl Cinnamal, Alpha-Isomethyl Ionone; Citroellol, Geraniol, Isoeugenol, Coumarin, Cinnamyl Alcohol, Tocopherol   

Za izbjeljivanje i i za njegu kože. Blago djelovanje, s biljnim ekstraktima. Sa zaštitnim faktorom. Pogodno i kao podloga za šminku.

Ispitivanja su dokazala da redovna upotreba Celerit Plus kreme tokom najmanje 4 sedmice izbjeljuje nepoželjne pjege, a izgled kože vidno se poboljšava.

VEZANI SADRŽAJI

UZBURKANI PIGMENT

Kozmetički nedostaci povezani s hiperpigmentacijama kože sve su češći, na sreću, struka nudi dobra terapijska rješenja

Saznajte više

IZBJEGNITE MOGUĆE LJETNE NEVOLJE

Kako u svemu, tako i u slučaju kože, samo redovitost i kontinuitet mogu pridonijeti zadovoljavajućim rezultatima

Saznajte više

VIŠAK KOŽNOG PIGMENTA

U liječenju svih hiperpigmentacija, pa tako i melazme, najvažnija je dobra prevencija – a to je zaštita od djelovanja UV zraka

Saznajte više