OCTENIDENT® OTOPINA ZA ISPIRANJE USTA

250 ml

Octenident otopina za ispiranje usta je otopina spremna za upotrebu, namijenjena za prevenciju i izbjegavanje neugodnog zadaha iz usta i smanjenje broja bakterija koje stvaraju neugodan zadah u usnoj šupljini. Octenident stvara osjećaj čistoće u ustima i pogodan je za pacijente s ograničenom mogućnosti obavljanja oralne higijene.

Octenident otopina za ispiranje usta je gotova otopina, spremna za upotrebu. Namijenjena je za prevenciju i izbjegavanje neugodnog zadaha iz usta i smanjenje broja bakterija koje stvaraju neugodan zadah u usnoj šupljini.

Octenident stvara osjećaj čistoće u ustima i pogodan je za pacijente s ograničenom mogućnosti obavljanja oralne higijene.

Možete jesti i piti odmah nakon primjene Octenident otopine.

Isprati usnu šupljinu s 10 do 15 ml nerazrijeđene Octenident otopine  za ispiranje usta 2 do 3 puta dnevno u trajanju od 30 sekundi.

Nakon ispiranja otopinu ispljunuti.

Ne progutati. Ne smije se primijeniti kod djece mlađe od 3 godine.

Aqua, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Glycerin, Aroma, Sodium Gluconate, Sucralose, Octenidine HCl, Citric Acid, BHT.

Bezbojna vodena otopina alkohola i oktenidin hidrohlorida koja ne isušuje sluznicu i ne boji zube nakon duže primjene.

Uz dodatak mentola ugodnog je okusa. Može se primjenjivati u trudnica i dojilja. Ne sadrži hlorheksidin.

VEZANI SADRŽAJI

ANTISEPTICI U LIJEČENJU ORALNIH BOLESTI

Antiseptici se primjenjuju lokalno na sluznicu usne šupljine kako bismo spriječili razvoj infekcije ili njezino širenje. Ovisno o antiseptiku, spektar djelovanja može biti bakteriostatski ili baktericidni, odnosno fungicidni i virucidni

Saznajte više

ŠTO PORUČUJE NEUGODAN ZADAH

Najvažnije je razlikovati je li riječ o intraoralnoj halitozi (čiji je uzrok u ustima) ili ekstraoralnoj halitozi (uzrokovanoj poremećajima negdje drugdje u tijelu ili je nastala kao posljedica upotrebe lijekova)

Saznajte više

LOŠ ZADAH - ODRAZ VAŠEG ZDRAVLJA

Nema sumnje da je postojao i puno prije te da je u prošlosti bio i rasprostranjeniji, s obzirom na nedostatak higijenskih sredstava i nižu svijest o održavanju usne šupljine

Saznajte više