NONI LUCAS SOK

1 l

Prirodan, čist, nerazrijeđen sok zrelih plodova tropske biljke noni. Iz strogo kontrolisanog biološkog uzgoja. Bez dodataka vode, šećera drugih sokova i konzervanasa. Posjeduje EU Bio sertifikat.

Noni Lucas sok je dodatak ishrani na bazi biološki aktivnih sastojaka plodova biljke noni koji mogu doprinijeti normalnim funkcijama imunog sistema i očuvanju otpornosti organizma.

Nutritivne informacije            Na 30ml     Na 100ml 
Energetska vrijednost  18.6 kJ           62 kJ
 4.5 kcal         15 kcal
Proteini          0.15 g            0.5 g
Ugljeni hidrati 0.96 g  3.2 g
Masti  0 g  0 g 
Napomena za dijabetičare  0.08 BE* 0.26 BE
*BE-hljebna jedinica

Preporučena upotreba: 30ml (dvije supene kašike) dnevno, pola sata prije doručka

Proizvod nije namijenjen osobama mlađim od 18 godina, trudnicama, dojiljama i osobama preosjetljivim na bilo koji sastojak proizvoda. Preporučena dnevna doza se ne smije prekoračiti. 
Noni Lucas sok ne sadrži konzervanse. 
Prije prvog otvaranja bocu 12h držati u frižideru. Zatim bocu otvoriti, koristiti i držati u frižideru, da bi se očuvao kvalitet proizvoda. Preporučuje se da se proizvod potroši u roku od 4 nedjelje. 
Dodaci ishrani ne mogu se koristiti kao zamjena za raznovrsnu ishranu. Čuvati van domašaja djece. Boja, gustina i ukus mogu varirati.

100% voćni ekstrakt nonija  (Morinda Citrifolia).  

Noni plod sadrži veliki broj hranljivih materija, neke od njih su:
vitamini i minerali (C, B1, B2, B3, B6, E; natrijum, kalijum, gvožđe, mangan, magnezijum, …); 18 aminokiselina; terpeni; polisaharidi; antrakinoni; skopoletin.