Oktal Pharma Sarajevo partner prvog sajma dentalne opreme

Oktal Pharma Sarajevo je u saradnji sa Stomatološkom Komorom Federacije Bosne i Hercegovine učestvovala u održavanju prvog sajma dentalne opreme pod nazivom ‘‘Sarajevo Dental Show’

Prvi sajam dentalne opreme ‘Sarajevo Dental Show’ okupio je oko 700 doktora i specijalista iz raznih oblasti stomatologije iz BiH i okruženja. Cilj događaja bio je istaknuti izazove s kojima se svakodnevno susreću doktori stomatologije, počevši od opreme za stomatološku ordinaciju preko materijala za rad i stomatološku pripremu pacijenta do dezinfekcije kao neophodnog koraka u kompletnom procesu.

Oktal Pharma Sarajevo je, kao jedan od partnera u organizaciji ovog događaja, dala svoj doprinos edukaciji kroz isticanje značaja dezinfekcije, europskih normi i protokola koji kroz svakodnevnu primjenu omogućavaju zaštitu pacijenata i članova dentalnog tima te onemogućavaju prenos infekcije izvan stomatološke ordinacije.

Oktal Pharma Sarajevo je predstavila portfolio zastupničkog asortimana Schulke kompanije, s naglaskom na oktenidine i dezinficijense koji se mogu koristiti u svakodnevnoj stomatološkoj praksi.

Ujedno je istaknula i Bio-Kult proizvode, inovativne višesojne pripravke koji sadrže žive kulture mikroorganiza, a neki od njih dodatno su obogaćeni biljnim ekstraktima i vitaminima.