Osoblju lanca apoteka Ibn Sina u Tuzli predstavljen asortiman Oktal Pharme

Veliki broj farmaceuta i farmaceutskih tehničara koji rade u poslovnicama Ibn Sine u Tuzlanskom kantonu imali su priliku razmijeniti iskustva i pobliže se upoznati s dijelom zastupničkog asortimana Oktal Pharme

Oktal Pharma d.o.o.Sarajevo je 20. februara 2019. u Dramar Centru u Tuzli organizovala edukaciju osoblja lanca apoteka Ibn Sina. Edukaciji je prisustvovao veliki broj farmaceuta i farmaceutskih tehničara koji rade u poslovnicama Ibn Sine u Tuzlanskom kantonu. Uvodnu riječ imala je voditeljica Pierre Fabre Dermo-Cosmetique proizvoda, mr. ph. Marijana Dizdarević, koja je u ime Oktal Pharme pozdravila sve prisutne.
 
U edukativnom dijelu događanja prisutnima su predstavljene neke od linija proizvoda iz široke palete zastupstava Oktal Pharme. Elmedin Islamović, stručni saradnik za brend Aderma/Ducray, predstavio je linije proizvoda Dexyane Med i Ducray liniju za jačanje kose. Amra Divjan, stručni saradnik za promociju brenda Eau Thermale Avène dala je osvrt na Cleanance liniju i Couvrance korektivnu medicinsku kozmetiku, dok je Jasmina Hadžić, stručni saradnik za zastupstva Mentholatum, Schulke, Gerolymatos i Procare Helth prisutne podsjetila na proizvode iz linije Synomarin i Biolectra Sport.
 
Nakon predstavljanja asortimana Oktal Pharme, u opuštenom dijelu druženja prisutni su imali priliku razmijeniti iskustva i bolje se upoznati kako međusobno tako i sa saradnicima koji ih posjećuju u apotekama.