Časopis Vaše zdravlje već 20 godina s vama

U skladu s obilježavanjem 20 godina neprekinutog izdavanja časopisa Vaše zdravlje i 15 godina od pokretanja portala Vaše zdravlje, odlučili smo svojim vjernim čitateljima ponuditi osvježen vizualni identitet te drugačiju kategorizaciju sadržaja printanog, a uskoro i digitalnog izdanja, i dalje ispunjavajući misiju pružanja informacija iza kojih stoji relevantna stručna javnost

Vaše zdravlje - vodič za zdraviji život  časopis je za popularizaciju medicine i samoliječenje koji je već dva desetljeća dostupan u apotekama, privatnim ordinacijama i drugim zdravstvenim ustanovama u Hrvatskoj kao besplatan primjerak.

Kada smo prije dvadeset godina skromno zakoračili u zahtjevan izdavački projekatimali smo za cilj edukaciju čitatelja koji žele naučiti nešto više o očuvanju zdravlja te prepoznavanju i liječenju bolesti. Prvo izdanje ugledalo je svjetlo dana u maju 1998. godine. Osnovna ideja besplatnog časopisa koji obrađuje zdravstvenu tematiku i distribuira se putem apoteka proizašla je iz temeljne djelatnosti Oktal Pharme - veleprodaje lijekova i drugih medicinskih proizvoda apotekama, bolnicama, domovima zdravlja i ostalim zdravstvenim ustanovama. U nastojanju usklađivanja sa svjetskim trendovima informatizacije modernog poslovanja te sa željom proširivanja kruga čitatelja koji žele znati više kako bi unaprijedili zdravlje i kvalitetu života, prije 15 godina pokrenuli smo i web stranicu www.vasezdravlje.com.

Moramo istaknuti kako sve to ne bi bilo moguće bez podrške brojnih ljekara i drugih stručnjaka koji nesebično prenose svoja znanja i iskustva, te sponzora koji su prepoznali kvalitetu časopisa u kojem oglašavaju svoje proizvode.

Ne smijemo zaboraviti ni vjerne čitatelje koji nas motivišu da ne posustanemo na svome putu. Njihovo zanimanje, pohvale, brojna pisma podrške i dobrih savjeta zasigurno su odigrali veliku ulogu, koja se i dalje nastavlja.

Svako novo izdanje i zadovoljni čitatelji postajali su pokretačka snaga koja nas je dovela do:

  • više od 2000 objavljenih članaka;
  • 110 izdanja;
  • saradnje s više od 650 autora različitih zdravstvenih usmjerenja.
Trendovi se mijenjaju, ali briga za zdravlje je postojana, kao i naša namjera da vam u tome pomognemo. Osvježenje printanog, a uskoro i digitalnog izdanja, samo je novi vizualni identitet vama dobro poznate priče, koja će i dalje, uz podršku svih dionika, ispunjavati misiju pružanja informacija iza kojih stoji relevantna stručna javnost.
 
Vaše zdravlje – vodič za zdraviji život / ISSN 1332-232X