Kakanjska petica uz potporu brendova Biolectra i Deep Relief - čista petica

Brendovi Oktal Pharme - Biolectra i Deep Relief – su kao i prošle godine sa radošću podržali trku Kakanj za 5 i svim učesnicima omogućili nadoknadu magnezijuma i tretman bolnih mišića

U Kaknju je održana prva masovnija trka u BiH nakon početka pandemije sa oko 300 učesnika, iako se, u skladu s još uvijek aktualnom pandemijom koronavirusa, trke održavaju sa minimalnim brojem učesnika, 50 do 100 trkača u ovisnosti od epidemioloških uslova.

Organizatori Kakanjske petice napravili su iskorak i organizovali start trke u tri dijela, a u svakom je učestvovala oko 100 trkača. Rekreativci su ovakvu slobodu prijave dočekali sa oduševljenjem jer je nakon dugo vremena data mogućnost učešća većem broju trkača.

Na ovaj način, općina Kakanj je dala svoj veliki doprinos ne samo održavanju sporta i zdravog duha, nego je istodobno omogućila veću snagu događaja zbog kojeg su ulice bile blokirane dulje nego inače.  

Iako ispcrpljeni od trčanja, učesnici su uz pomoć Biolectre brzo nadoknadili gubitak magnezija, dok je Deep Relief ublažio bolove u umornim mišićima.