Oktal Pharma učesnik donacije Evropske Unije građanima BiH

U organizaciji Globalnog programa Ujedinjenih Nacija za održivi razvoj (UNDP), u četvrtak, 24. septembra 2020., predstavnici Evropske unije su u prostorijama Oktal Pharma d.o.o. Sarajevo građanima Bosne i Hercegovine donirali medicinsku opremu u vrijednosti 900.000 eura

Ovom prigodom, ambasador Johann Sattler, šef Delegacije Evropske unije (EU) i specijalnog predstavnika EU u Bosni i Hercegovini, istaknuo je da je donirano više od 30 tona zaštitne opreme i 40 EKG uređaja za ustanove u svim krajevima Bosne i Hercegovine te da su zalihe opreme važne tim više jer ne znamo šta nam donose jesen i zima, kao ni koliko će kriza trajati.

Predaji donacije prisustvovao je i predsjedavajući Vijeća ministara BiH, gospodin Zoran Tegeltija, koji se zahvalio zdravstvenim radnicima u BiH i EU na pomoći da se prođe kroz složen sistem nabavki opreme. Pri tom je istaknuo kako je Evropska komisija najveći donator u BiH, s kojim se teško itko može mjeriti.

Veliko nam je zadovoljstvo da je UNDP u Oktal Pharmi, kao kompaniji koja posluje na cijelom području Bosne i Hercegovine, prepoznao kvalitet koji je rezultirao uspješnom saradnjom. Ujedno smo ponosni što je Oktal Pharma dio projekta od velikog značaja za dobrobit građana Bosne i Hercegovine.