Lokalni nesteroidni protuupalni lijekovi - benefit kod neuroloških oboljenja

Edukativno predavanje bila je prilika za detaljniju analizu indikacijskog područja lokalnih nesteroidnih protuupalnih lijekova i prikaz slučajeva iz svakodnevne prakse specijalista neurologije

Primjena lokalnih nesteroidnih protuupalnih lijekova nezaobilazna je tema među specijalistima fizijatrije i ortopedije širom Bosne i Hercegovine, no ova grupa lijekova nerijetko se koristi i kod neuroloških pacijenata. 

Stoga je Oktal Pharma, u saradnji sa neurološkom klinikom Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, organizovala predavanje za specijaliste neurologije.
Predavanje na temu: ‘Benefit primjene lokalnih nesteroidnih protuupalnih lijekova kod neuroloških oboljenja’ održala je prim. doc. dr. sc. Inge Klupka Šarić, dr. med., koja je kroz prikaz kliničkih studija naglasila prednost primjene ibuprofen/levomentol gela u odnosu na druge formulacije te istakla prednosti i način primjene Deep Relief gela.

Drugi blok predavanja fokusirao se na neurološka oboljenja povezana s migrenom. Predavanje na temu ‘Prevencija migrene primjenom probiotika’ održala je mr. sc.  Anita Ivanković, dr. med., spec. neurolog koja je u sklopu predavanja predstavila pozitivne slučajeve iz svoje prakse s primjenom proizvoda Bio-Kult Migrea.