Oktal Pharma podržala Prvu online konferenciju za trudnice i dojilje

S obzirom na vrijeme izolacije i preporuke distanciranja jedni od drugih, organizator edukativnog druženja “Roditelj” se uz potporu Oktal Pharme pobrinuo da se trudnice i dojilje ipak ne osjećaju izoliranim, već da neko i u najtežim trenutcima ipak misli na njih

Prva online konferencija za trudnice i dojilje održana je 14. maja 2020. pod pokroviteljstvom organizacije Sfera i privatne poliklinike Jelena Banja Luka. Događaj je pobudio veliki interes trudnica te je na istom prisustvovalo preko 200 učesnica.

Prijavljene učesnice imale su priliku čuti korisne informacije od dokazanih stručnjaka i putem aktivnog učestvovanja postavljati pitanja na koja do tada nisu dobile adekvatne odgovore. Ujedno su bile informirane i o važnosti primjene sigurnih proizvoda za očuvanje zdrave trudnoće te prevenciju i tretman zdravstvenih tegoba novoronđečeta.

Oktal Pharma je sa radošću bila dio ove pozitivne priče, i predstavlja konstantnu podršku putem svojih renomiranih proizvoda poput Sinomarin® Babies and Multi-Mam linije.