OPH Oktal Pharma d.o.o. Ljubljana obnovila skladišne prostore

S namjerom poboljšanja kvalitete usluge skladištenja robe i transporta, Oktal Pharma Ljubljana je u junu 2019. pustila u rad obnovljen i suvremeno opremljen skladišni prostor

S ciljem poboljšanja usluge svojim kupcima, OPH Oktal Pharma Ljubljana je početkom 2019. godine počela obnovu svog skladišnog prostora, koji je svečano otvoren u junu.
 
Kako bi se osiguralo neometano odvijanje radnih procesa i protoka robe, povećan je prostor namijenjen skladištenju, preuzimanju i izdavanju robe te osiguran prostor za karantenu.
 
Postavljen je sistem Exactum za praćenje temperature i relativne vlage s odgovarajućim računalnim sistemom koji redovno isporučuje temperaturna izvješća, a istovremeno upozorava i na moguća odstupanja od propisanih vrijednosti temperature i vlage. Postojeći sistem grijanja i hlađenja cijelog prostora dodatno je klimatiziran, što osigurava sekundarni izvor hlađenja ili grijanja, odnosno ujednačenu temperaturu cijelog skladišnog prostora i sigurniji način skladištenja robe.  
 
Programska podrška omogućava bržu i pouzdaniju uslugu te brži protok informacija do poslovnog partnera. Ukupno poslovanje kompanije podržano je integriranim informacijskim sistemima, ERP i WMS, kroz koje se provode sve transakcije i evidentiraju poslovni događaji. Sistemi su usklađeni sa svim zahtjevima GDP-a pa je tako osigurana cjelovita sljedivost proizvoda u smislu rokova trajanja i praćenja serija te izdavanje prema FEFO modelu. Zaprimanje i izdavanje robe vrši se ručnim terminalima unutar WMS sistema, čime je potrošnja papira u skladišnom poslovanju svedena na minimum. Savremeni sistemi i poslovanje omogućuju elektroničko poslovanje, obradu i izdavanje narudžbi te uvid u stanje zaliha u svakom trenutku.

Novi sistem ujedno omogućava da pravi proizvod bude dostavljen na tačnu adresu u prihvatljivom roku, s tim da je u slučaju isporuke neodgovarajućeg proizvoda, taj proizvod vrlo jednostavno otkazati.
 
Obnovljeni skladišni prostor je u skladu sa postojećim smjernicama dobre distribucijske prakse (DDP), kao i novoj direktivi za medicinske uređaje - (EU) 2017 745 - koja postavlja strožije zahtjeve za njihovo skladištenje, a odgovarajući sigurnosni sistem omogućava pristup samo ovlaštenim osobama uz kartičnu kontrolu pristupa.
 
Novi nivo usluge koju od sada pruža OPH Oktal Pharma Ljubljana zalog je boljoj poslovnoj saradnji s postojećim, kao i budućim poslovnim partnerima.