EVA/QU® ČEPIĆI ZA DJECU

6 čepića

Čepići za pražnjenje za djecu. Pomažu regulisati normalno pražnjenje crijeva. Djeluju samo lokalno, fiziološkim podražajem i ne sadrže sastojke koji imaju laksativno djelovanje.

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o medicinskom sredstvu,  a o rizicima i nuspojavama pitajte svog ljekara ili farmaceuta

Svojstva
Nakon umetanja Eva/qu čepić se za nekoliko minuta otapa u rektumu te otpušta veliki broj malih šumećih mikromjehurića koji pritišću i masiraju stijenku rektuma. Otopljeni čepić omekšava nakupljenu stolicu. Šumeće djelovanje potiče odvajanje te brzo i zadovoljavajuće pražnjenje stolice. Čepići se mogu koristiti dugoročno za održavanje i obnavljanje mehanizama lijenog pražnjenja stolice.
Indikacije                                                                                                                                                                          
Eva/qu čepići za djecu su indicirani za djecu u dobi od 2 do 12 godina starosti.
Primjena Eva/qu čepića uvijek je dobro indicirana za sve oblike učestalog zatvora stolice, uobičajenog i hroničnog. 
Eva/qu čepić koristi se za pražnjenje crijeva prije operacije ili dijagnostičkih pretraga (npr.: hirurški, gastroenterološki i urološki pregledi, ehografija prostate i rektoskopija). Neophodni su tokom putovanja, kad može doći do neočekivanog zatvora te je potrebno brzo i učinkovito pražnjenje.
Neophodni za odabir vremena i mjesta vršenja nužde prema ličnim potrebama, ako to ne želite u neprikladnim kancelarijskim sanitarnim prostorijama, u baru, aerodromu, restoranu ili vozu.
Profilaksa: razumna i zaštitna mjera je isprazniti ostatak stolice iz rektalne ampule. Higijena rektuma može spriječiti upale analnog kanala (ragade i hemoroide). Pravilna higijena anorektalnog područja može također spriječiti novotvorine (neoplazme).

Izvadite jedan čepić iz zatvorenog pakovanja te umetnite cijeli čepić u anus (čmar). Umetanje je lakše ako se čepić prvo navlaži vodom. Ako korisnik ima ozljede sluznice ili hemoroide, preporuča se umetati čepić nakon lubrikacije (podmazivanja) vazelinom, suncokretovim ili maslinovim uljem.  
Čepić obično potiče pražnjenje crijeva u roku od nekoliko minuta. Važno je pustiti da se djelovanje dovrši.
Korisnicima se preporučuje zadržati čepić u rektumu što je duže moguće, kretati se, čak i u prisutnosti očitog podražaja, umjesto čekati u sjedećem ili ležećem položaju.

Kontraindikacije
Nijedna poznata, čak i uz čestu i dugotrajnu  upotrebu u prisutnosti hemoroida i lokalnih fisura. Svaki čepić se sastoji od prirodnih i netoksičnih tvari (natrijev bikarbonat i kalijev bitartarat) koji se koriste u nekim dodacima prehrani. Polietilen glikol, koristi se kao pomoćna tvar i nosač, potpuno je inertan, ne apsorbira se u tijelu i nije toksičan.
Upozorenja i mjere opreza: Osjećaj djelomičnog pražnjenja ili blago peckanje u rektumu ne trebaju izazivati zabrinutost jer brzo nestaju. Čepić sadrži polietilen glikol koji bi mogao izazvati iritaciju.
Koristi se kod rektalnog zatvora, a izostanak učinkovitosti (pražnjenja) može ukazati na drugi problem (npr. zatvor zbog grčeva) kad je potrebno obratiti se ljekaru. Čuvati izvan pogleda i dohvata djece. Koristiti samo za navedene indikacije. Ne koristiti u slučaju poznate preosjetljivosti na bilo koji sastojak. Nisu poznati štetna djelovanja uzrokovana primjenom ovog proizvoda. Ako vaše dijete ima specifičnu reakciju, prestanite koristiti proizvod i obratite se ljekaru ili farmaceutu.

Natrijev bikarbonat i kalijev bitartarat suspendovani u polietilen glikolu topivom u vodi.

Svojim djelovanjem  Eva/qu čepić otvara blokadu stolice u ampuli rektuma te potiče brzo i nježno pražnjenje.
Djeluje samo lokalno i  ne sadrži sastojke koji imaju laksativno djelovanje, koji ako se apsorbiraju u organizam mogu izazvati neželjene i kolateralne učinke, kao što su teška dehidracija, neravnoteža elektrolita, kolitis uzrokovan laksativima itd.
Ponovno uspostavlja normalno pražnjenje stolice zahvaljujući prirodnom i fiziološkom djelovanju.
Ne stvara naviku. 
Dobro se podnosi.                                                                                                                                         
Obično potiče pražnjenje crijeva u roku od nekoliko minuta. 

Nakon umetanja Eva/qu čepić se za nekoliko minuta otapa u rektumu te otpušta veliki broj malih šumećih mikromjehurića koji pritišću i masiraju stijenku rektuma. Otopljeni čepić omekšava nakupljenu stolicu. Šumeće djelovanje potiče odvajanje te brzo i zadovoljavajuće pražnjenje stolice. Čepići se mogu koristiti dugoročno za održavanje i obnavljanje mehanizama lijenog pražnjenja stolice.

VEZANI SADRŽAJI

IMA LI MOJE DIJETE ZATVOR

Kako god nije obvezno imati stolicu svaki dan, tako i kod svakodnevnog pražnjenja može biti riječ o zatvoru, tako da je bolji pokazatelj zatvora koliko se teško, a ne koliko često obavlja nužda

Saznajte više

ZAŠTO BEBA NEUTJEŠNO PLAČE

Većina dojenačkih problema su prolazni, tijekom kojih djeca trebaju potporu i smirenost roditelja

Saznajte više