MULTI-MAM® BALZAM

30 ml

Balzam za njegu suhih i osjetljivih bradavica dojilja, prije i za vrijeme dojenja. Sprječava pucanje i održava kožu mekom, glatkom i zdravom.

Multi-Mam linija sadrži proizvode za sprječavanje i liječenje tegoba povezanih s bolnim bradavicama. 
Multi-Mam balzam namijenjen je njezi suhih i osjetljivih bradavica dojilja. Štiti površinu bradavice nadoknađujući prirodnu masnoću kože. Nije ga potrebno uklanjati prije dojenja. Neutralanog je okusa i mirisa. Temelji se na odabranim biljnim uljima. Prirodan je, ne sadrži parfeme.
Nije ljepljiv i lako se nanosi.

Multi-Mam balzam može se po želji upotrebljavati tokom cijelog dana. Za optimalnu zaštitu nanesite Multi-Mam balzam nakon dojenja. Koristite ga najmanje dva puta dnevno. Omekšajte malu količinu Multi-Mam balzama između vrhova prstiju i utrljajte na područje cijelih bradavica. Prije dojenja balzam nije potrebno uklanjati.

Nisu potrebne posebne mjere predostrožnosti. Nisu zabilježene negativne interakcije. Nije otrovno kada se proguta. Multi-Mam balzam nije potrebno ukloniti prije dojenja, jer je siguran prilikom gutanja djeteta. Kao i kod svih proizvoda, moguća je preosjetljivost, iako se za ovaj proizvod smatra vrlo rijetkom.

Suncokretovo ulje, shea maslac, PEG-8 Beeswax, skvalen, poligliceril-3 ricinoleat, propil galat.

Multi-Mam balzam nije potrebno uklanjati prije dojenja. Neutralanog je okusa i mirisa. Prirodan je, ne sadrži parfeme. Nije ljepljiv i lako se nanosi.

Ne, neškodljiv je kada se proguta i ima neutralan okus i miris. Preporučljivo je da se balzam nanese odmah nakon dojenja; ako se koristi neposredno prije dojenja, mokra bradavica može dojenčetu otežati hvat bradavice.
Koliko god želite. Posebno je preporučljivo da se Balzam nanese odmah nakon dojenja.
Multi-Mam balzam je proizvod na bazi odabranih biljnih ulja. On je biljna alternativa lanolinu, koji je po svom sasatvu prirodna mast vune. 
Najbolje rješenje je prvo koristiti Multi-Mam komprese za tretiranje oštećenja, koje potiču vlažno zacjeljivanje. Da biste spriječili oštećenja i omekšali kožu, možete koristiti Multi-Mam balzam ili Multi-Mam lanolin. Multi-Mam balzam je balzam koja oporavlja tkivo kože. Temeljen na biljnim sastojcima, ima neutralan ukus i bezopasan je kada se proguta, tako da može pružiti optimalnu zaštitu tokom hranjenja i tokom cijelog dana.
Većina oštećenja bradavica rezultat je lošeg položaja dojenčeta prilikom dojenja. Važno je da se najosjetljiviji dio tkiva bradavice uvuče duboko u usta dojenčeta. Korištenje proizvoda koji umanjuju prirodnu zaštitu kože, kao što su sapuni i šamponi, također može uzrokovati probleme s bradavicama. Na kraju - infekcije, ekcem ili sklonost ka suhoj koži su potencijalni uzroci problema sa bradavicama.