MULTI-MAM® KOMPRESE

12 kompresa

Multi-Mam komprese pružaju olakšanje za bolne bradavice tokom razdoblja dojenja. Imaju izravan umirujući učinak na bolne bradavice, optimiziraju stanje kože, smanjuju oticanje i sprječavaju infekciju.

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o medicinskom sredstvu,  a o rizicima i nuspojavama pitajte svog ljekara ili farmaceuta

Multi-Mam linija sadrži proizvode za sprječavanje i liječenje tegoba povezanih s bolnim bradavicama. 
Multi-Mam komprese - za intenzivno liječenje bradavica
• Direktan umirujući učinak na bolne bradavice.
• Neutralizira štetne mikroorganizme. Sprječava infekciju (mastitis).
• Optimizira stanje područja oko bradavica.
• Gel je prirodan, u slučaju gutanja bezopasan. Ne sadrži konzervanse!
• Podržava prirodni proces zacjeljivanja.
Primjena
Multi-Mam komprese posebno su razvijene za intenzivno liječenje bradavica dojilja. Proizvod se temelji na patentiranom 2QR-kompleksu, koji je jedinstven po svojoj sposobnosti blokiranja štetnih bakterija na siguran i prirodan način. Multi-Mam komprese imaju izravan umirujući učinak na bolne bradavice, optimiziraju stanje kože, smanjuju oticanje i sprječavaju infekciju. Svaka kompresa je natopljena bioaktivnim gelom. Ovaj gel temelji se na prirodnim biljnim sastojcima koji su potpuno bezopasni i može se sigurno progutati. Nije potrebno ukloniti gel prije dojenja. Gel ostavlja ugodno sladak okus za dojenče. Multi-Mam kompresa oblikuje mekan i udoban „jastučić“ na bradavici te stvara optimalno stanje za prirodno zacjeljivanje. Tanka plastična obloga također sprječava mrlje na grudnjaku. Multi-Mam je zbog toga idealan za liječenje problema s bradavicama uzrokovanih dojenjem.

Operite ruke i bradavice mlakom vodom. Nježno obrišite. Otvorite vrećicu, razmotajte kompresu i stranu natopljenu gelom stavite na bolnu bradavicu. Ostavite kompresu na bradavici koliko god je potrebno, ali najmanje 10 minuta, po mogućnosti 30 minuta te najduže 1 sat. Kompresa je namijenjena isključivo za jednokratnu upotrebu. Nakon upotrebe kompresu je iz higijenskih razloga potrebno baciti. Bilo koji višak gela nije potrebno ukloniti prije dojenja jer je sastav siguran za dojenče. Primjenjuje se barem dva puta dnevno za intenzivno liječenje sve dok se tegobe ne ublaže. Multi-Mam komprese ne smiju se primjenjivati duže od 30 uzastopnih dana. U slučaju dugotrajnih ili ponovnih tegoba, obratite se svom ljekaru.

Alergije
Alergije na sastojke Multi-Mam kompresa vrlo su rijetke. Ako ste u nedoumici, nanesite malu količinu gela na unutarnju stranu ruke. Ako se pojavi crvena mrlja koja svrbi, savjetujemo da ne primjenjujete Multi-Mam komprese.

Krospolimer galaktoarabinana i poliglukuronske kiseline*, glicerol (biljnog porijekla), ksantan guma
* 2QR- kompleks: patentirani bioaktivni polisaharidi.

Gel kojim su natopljene komprese je prirodan, u slučaju gutanja bezopasan. Ne sadrži konzervanse!

Preporučujemo da komprese koristite odmah nakon dojenja; ako se koristi neposredno prije dojenja, mokra bradavica može dojenčetu otežati hvat bradavice.
Idealno 30 minuta; najmanje 10 minuta i maksimalno 1 sat.
Svaka kompresa je za jednokratnu upotrebu. Iz higijenskih razloga, potrebno ih je baciti nakon svake upotrebe.
Da, preporučujemo. Ako su Vaše bradavice bolne nakon dojenja, komprese mogu pružiti olakšanje. Ako želite koristiti neki proizvod kao preventivu, preporučujemo Multi-Mam lanolin ili Multi-Mam balzam. Dojenjem se s bradavice uklanja zaštitini uljni sloj kože, koji Multi-Mam lanolin ili balzamom mogu obnoviti. 
Ne, gel je siguran za bebu. Nije potrebno ukloniti višak gela prije dojenja.