PAPILOCARE® GEL ZA RODNICU

7 jednodoznih aplikatora po 5 ml

Gel za ponovnu epitelizaciju transformacijske zone vrata maternice, za sprječavanje i pomoćno liječenje lezija uzrokovanih HPV-om.

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o medicinskom sredstvu,  a o rizicima i nuspojavama pitajte svog ljekara ili farmaceuta

Način djelovanja. Gel za rodnicu sa svojstvima koja omogućuju:
- stvaranje obrambene barijere u transformacijskoj zoni vrata maternice kako bi se spriječio rizik od integracije HPV-a
-poboljšanje procesa ozdravljenja kad se koristi kao pomoć u liječenju intraepitelnih lezija sluznice vrata maternice i rodnice uzrokovanih HPV-om.

Preporuke za upotrebu. Medicinski proizvod koristan za:
- kontroliranje i ponovnu epitelizaciju transformacijske zone vrata maternice kako bi se spriječio rizik od lezija uzrokovanih HPV-om (eng. LSIL – skvamozna intraepitelna lezija niskog stupnja)
- pomoćno liječenje intraepitelnih lezija uzrokovanih HPV-om
- obnavljanje i ponovnu epitelizaciju lezija sluznice vrata maternice i rodnice
- liječenje suhoće sluznice vrata maternice i rodnice
- ponovno uspostavljanje mikrobiote rodnice
- poboljšanje zdravlja rodnice
- stvaranje uvjeta za brzo ozdravljenje lezija uzrokovanih grebanjem zbog osjećaja pečenja i svrbeža.
U slučaju lezija koje uzrokuju peckanje i/ili svrbež, stvara zaštitni sloj koji brzo smanjuje nelagodu, stvarajući odgovarajuće uvjete za prirodan proces ozdravljenja. 

Stavite jednodozni aplikator u rodnicu, po mogućnosti prije spavanja. Pritisnite i ispraznite aplikator te ga nježno izvadite iz rodnice. Nemojte ispirati. Jednodozni aplikator bacite. 
Preporučuje se primjena jednom dnevno tokom 21 dana, a zatim svaki drugi dan, prema uputi ljekara.

Nemojte koristiti u osoba s poznatom preosjetljivošću na bilo koji sastojak. Ako nakon primjene osjetite nelagodu, prestanite koristiti i potražite savjet ljekara. Ako ste trudni, potražite savjet ljekara prije upotrebe.

Niosomi hijaluronske kiseline, niosomi β-glukana, fitosomi biljke Centella asiatica, BioEcolia®, Aloe vera, Coriolus versicolor, ekstrakt biljke nim.


Glavni je učinak niosoma hijaluronske kiseline površinsko vlaženje tkiva, što osigurava elastičnost. 

Zahvaljujući antioksidativnim svojstvima, niosomi β-glukana održavaju strukturu i prirodnu funkcionalnost kože i sluznice. 

Fitosomi biljke Centella asiatiaca obnavljaju sluznicu. 

BioEcolia® je alfa oligoglukan koji potiče rast korisne bakterijske flore i uravnotežuje mikrobiotu u području vrata maternice i rodnice. 

Aloe vera vlaži, potiče ponovnu epitelizaciju i obnavlja sluznicu rodnice. 

Coriolus versicolor je medicinska gljiva koja potiče ponovnu epitelizaciju lezija i mikrolezija u području rodnice i vrata maternice. 
Ekstrakt biljke nim ima emulgirajući učinak koji pogoduje prirodnom procesu zacjeljivanja uz olakšanje simptoma crvenila i svrbeži.

VEZANI SADRŽAJI

ŠTO TREBATE ZNATI O HPV GENITALNIM VIROZAMA?

HPV status nije pouzdan pokazatelj vašeg, a ni partnerova seksualnog ponašanja jer se virus može reaktivirati i godinama poslije prvobitne infekcije

Saznajte više

ŠTO HPV ZNAČI ZA ŽENSKO ZDRAVLJE

HPV (humani papilloma virus) prenosi se spolnim putem i smatra jednim od ključnih uzroka raka vrata maternice

Saznajte više

HPV U TRUDNOĆI

Prisustvo HPV infekcije ne mijenja način praćenja trudnoće, ali jako je važno da liječnik koji prati trudnoću ima o tome saznanje i da na to obrati pozornost

Saznajte više