OCTENISAN® LOSION ZA PRANJE

150 ml; 500 ml, 1 L, 5 L

Losion za pranje na bazi odabranih sredstava koji ima osobine dekontaminacije

Octenisan losion za pranje je losion za higijensko pranje cijelog tijela i kose, koji ima osobine dekontaminacije uključujući protiv multirezistentnih patogena. pH vrijednost neutralna za kožu, prikladan za sve tipove kože, bez umjetnih boja i parfema.

Za pranje pacijenata nanijeti nerazrijeđen octenisan losion za pranje na vlažnu rukavicu za pranje i jednoliko utrljati na odgovarajuće dijelove tijela (vrijeme djelovanja 1 min) i isprati.

Aqua, Cocamidopropylamine, Oxide, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Glycerin, Hydroxyethylcellulose, Lactic Acid, Octenidine HCI, Allantoin.

Blag i nježan losion s dodatkom alantoina, za pranje cijelog tijela i vlasišta, prikladan za sve tipove kože, pH neutralan za kožu, bez umjetnih boja i parfema.


Octenian losion za pranje je pogodan i za pranje kose, kao i tijela i lica, a zbog dodatka alantoina  emolijentnih tvari ne uzroku isušivanje i nadraženost.
Octenian losion za pranje je losion koji sadrži djelatnu tvar oktenidin, lokalni antiseptik, te se zbog toga losion koristi kao antiseptički losion u svrhu dekontaminacije npr. multirezistentnih patogena te kao priprema za operaciju ili za prevenciju. Iza upotrebe octenian losiona za pranje u svrhe antiseptičkog pranja stoji velik broj najnovijih kliničkih ispitivanja.