Oktal Pharma sudionik projekta Evropske sedmice borbe protiv karcinoma grlića maternice

Obilježavanju Evropske sedmice borbe protiv karcinoma grlića maternice od 21. do 25. januara pridužila se i Oktal Pharma kroz promociju prepoznatljivog proizvoda Papilocare vaginalog gela

Dana 18. januara 2021. održana je online konferencija gdje su ljekari specijalisti ginekologije održali predavanje na temu HPV infekcije - od prvog pregleda pacijentice pa sve do tretmana i liječenja.

Od strane Oktal Pharme prezentiran je inovativan proizvod Papilocare gel za rodnicu, koji je svojim indikacionim područjem jedinstven na tržištu. Ovom prilikom smo iznijeli rezultate djelotvornosti ovog proizvoda prema iskustvima ginekologa u posljednje tri godine koliko je prisutan na našem tržištu.

Ono što je bitno naglasiti  jeste da je pored velikog broja učesnika iz cijelog regiona koji su bili aktivni sudionici predavanja, obavijest o predavanju objavljena i na svim društvenim mrežama. Koliko je tema zainteresovala korisnike svjedoči podatak da je objava u prvih sat vremena imala više od 3000 pregleda.

Ukoliko smo na ovaj način barem jedan dio korisnica motivirali da obave pregled, naša misija u ovom događaju biće ispunjena.