Podrška šestoj konferenciji za trudnice i dojilje

Još jedna u nizu virtualnih konferencija za trudnice i dojilje održana je 10. jula 2020. pod pokroviteljstvom organizacije Sfera i privatne poliklinike Ginderm Sarajevo

Oktal Pharma je sa brendom Biolectra ponovo bila dio konferencije na kojoj je ovaj put bilo prisutno preko 130 trudnica iz cijele Bosne i Herecgovine.

Gosti predavači bili su prof.dr. Kenan Drljević, ginekolog, prof.dr. Lejla Šebić, doktor nauka iz oblasti sporta te magistra farmacije Nermana Družić-Rizvanović.

Na vrlo interesantan način trudnicama je približen značaj vježbanja u toku same trudnoće, ali i nakon poroda. Prikazane su osnovne vježbe koje se mogu prakticirati u kućnim uslovima, nakon čega je magistra far Družić-Rizvanović ukazala na važnost upotrebe magnezijuma u trudnoći i nakon nje te iz svoje dugogodišnje apotekarske prakse iznijela svoja iskustva o magneziju izbora koji svakodnevno sa sigurnošću preporučuje.

Ove teme bile su od velikog interesa slušateljkama te se javio veliki broj pitanja koje ih svakodnevno opterećivaju a gosti predavači bili su spremni odvojiti svoje dodatno vrijeme te ponuditi adekvatne odgovore.