Utrka u Stocu uz podršku Deep Relief-a

'Stolački cener' bio je prilika da se, osim turističkog i sportskog, istakne i zdravstveno-edukativni aspekt sporta, čemu je podršku dala Oktal Pharme s brendom Deep Relief

Sportska scena u Bosni i Hercegovini počela je da oživljava nakon popuštanja epidemioloških mjera. Tako je utrka na 10 km u Stocu, pod nazivom ‘Stolački cener’ okupila blizu 400 učesnika.

Bogato kulturno-historijsko naslijeđe i prelijep prirodni ambient grada, zvanog ‘Muzej pod otvorenim nebom’, oduševio je sve prisutne, a sam događaj izazvao je veliku pažnju novinara i TV reportera.

Ideja projekta je bila da se u jednoj manifestaciji, pored turističkog i sportskog, uklopi i zdravstveno-edukativni aspekt pa je svakom učesniku je u sklopu startnog paketa obezbjeđen uzorak Deep Relief gela.

Prije početka utrke, održan je kolektivni trening zagrijavanja, gdje su svi učesnici, a posebno oni najmlađi i neiskusni savjetovani o važnosti pripreme mišića za utrku i tretiranju eventualnih povreda s Deep Relief gelom i Deep Freeze sprejem.