CICATRIDINA® SPREJ

125 ml

Cicatridina sprej ubrzava zacjeljivanje oštećenja tkiva kod djece i odraslih. Njegova upotreba doprinosi pravilnom zacjeljivanju s minimalnim nepravilnostima.

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o medicinskom sredstvu,  a o rizicima i nuspojavama pitajte svog ljekara ili farmaceuta

ŠTO JE CICATRIDINA SPREJ I ZA ŠTO SE KORISTI?
CICATRIDINA sprej djeluje zahvaljujući prisustvu hijaluronske kiseline, mukopolisaharida koji se u velikim količinama nalazi u mnogim tkivima tijela. Hijaluronska kiselina funkcioniše kao strukturna podrška dajući tonus, trofizam i elastičnost tkivu. Brojna klinička ispitivanja dokazala su da hijaluronska kiselina pomaže ubrzavanju i poboljšanju postupka reepitelizacije i obnove tkiva.

INDIKACIJE
Pomoćna terapija reparativnih procesa površinskih i dubokih rana (ogrebotina, razderotina, opekotina, hirurških rana, rana od dekubitusa i čireva).

Preporučuje se prije svake primjene temeljno očistiti područje koje će se tretirati. Da bi olakšali miješanje pudera, prije svake primjene bočicu dobro protresti dok se ne čuje kuglica unutar bočice. Držeći bočicu uspravno, raspršite sprej na udaljenosti od 10-15 cm, provjeravajući je li proizvod raspršen izravno na područje koje se treba tretirati. Ponoviti 2 ili 3 puta dnevno.

NEŽELJENA DJELOVANJA: primjena svih proizvoda za lokalnu primjenu, posebno ako je dugotrajnija, može uzrokovati senzibilizaciju. Ako se to dogodi, ili ako primijetite druge neželjene učinke, prestanite s primjenom i savjetujte se s ljekarom kako biste započeli prikladnu terapiju.

KONTRAINDIKACIJE: poznata preosjetljivost na neku od komponenti.

UPOZORENJA: 
Oprez. Zapaljivi aerosol. Spremnik je pod pritiskom: može eksplodirati ako se zagrije. Čuvati dalje od izvora toplote, vrućih površina, iskri, otvorenog plamena i drugih izvora koji mogu izazvati zapaljivanje. Zabranjeno pušenje. Ne raspršivati blizu otvorenog plamena ili drugih izvora koji mogu izazvati zapaljivanje. Ne probijati ili paliti, čak ni nakon upotrebe. Čuvati dalje od sunčeve svjetlosti. Ne izlagati temperaturama višim od 50°C / 122 F. Držati izvan dohvata djece. Izbjegavati kontakt s očima. Ne gutati. Rok trajanja odnosi se na proizvod u neotvorenom i pravilno čuvanom pakovanju. Proizvod ne upotrebljavati nakon isteka roka valjanosti navedenog na dnu pakovanja ili ako je pakovanje bilo otvoreno ili oštećeno.

Aluminijev škrob oktenilsukcinat, heksametildisiloksan, ulje slatkog badema, vitamin E acetat, ksimeninska kiselina, eterično ulje limuna, eterično ulje čajevca, natrijeva sol hijaluronske kiseline, butan, izobutan, propan.

Primjena Cicatridina spreja preporučuje se od trenutka nastanka ozljede (bilo akutne ili hirurške), do potpunog zacijeljenja rane. Prednost Cicatridina spreja je u tome što se može primijeniti direktno na otvorenu ranu, a njegovom primjenom ne dolazi do direktnog doticaja s ranom. Upotrebom Cicatridina spreja potiče se vlažno zacjeljivanje rane, skraćuje vrijeme potrebno do potpunog zacjeljivanja i smanjuje mogućnost nastajanja ožiljka. Na ovaj način neće doći do daljnjih ozljeda ukoliko se nalazi na pregibima. Previjanje rane će biti jednostavno i bezbolno. 

pH vrijednost spreja nije moguće izmjeriti zbog tipa proizvoda (to je suspenzija).
Da, posebno sprej.
Da, pogotovo mast.
Da.
Da.
Da.
Da.
Sprej je praktičniji kod velikih površina, jer se može lagano raspršiti.
Mogu se koristiti oba proizvoda, ali tek nakon što su se kozice pretvorile u krastice.
Da.