Održan webinar o upotrebi oktenidinskih antiseptika kod novorođenčadi

Oktal Pharma je imala čast organizovati webinar sa eminentnim gostima predavačima za ljekare Tuzlanskog kantona iz različitih specijalnosti, dominantno iz pedijatrije i neonatologije

Ljekari Tuzlanskog kantona su 26. januara 2021. imali priliku prisustvovati webinaru sa fokusom na oktenidiniskim antisepticima, na kojem su dio svog znanja i dugogodišnje prakse sa ostalim učesnicima webinara podijelile prim. dr. med. sc. Selma Muratović i prof. dr. med. sci. Fahrija Skokić.

Prvi dio webinara bio je rezervisan za kratko predavanje i diskusiju na temu antiseptika, uz brzi prikaz promjene antiseptika kroz historiju, od starog Egipta i Grčke pa sve do danas. Fokus predavanja stavljen je na prednosti oktenidinskih antiseptika i indikacijska područja primjene Octenisept gela za rane i Octenisept otopine za sluznicu i kožu.

U drugom dijelu webinara održano je predavanje na temu ‘Podvezivanje pupčanika i njega pupka kod novorođenčeta’, u sklopu kojeg su prisutni ljekari, imali priliku diskutovati i o pravilnom presjecanju pupčane vrpce te tretmanu i njezi pupka.

Oktal Pharma se zahvaljuje gošćama predavačima i ostalim učesnicima webinara.